Toegankelijkheid

Foubert won 6 maand na de opening in  2010 de prijs van meest toegankelijke horecazaak van Sint-Niklaas, samen met brasserie Renardeau.

We hebben veel aandacht besteed om het zo makkelijk mogelijk te maken om onze zaak te betreden. Zo zijn alle meubels in het voorste gedeelte op maat gemaakt om de helling van  10cm op 6 meter te kunnen overbruggen.

Een overzicht:

  • drempelloze toegang
  • automatische schuifdeur
  • drempelloze doorgang naar ’t Centerken
  • drempelloze doorgang naar het terras
  • onderrijdbare tafels
  • brede doorgangen van minstens 90cm
  • 2 mindervalide toiletten

NIEUWBLAD

Crèmerie krijgt toegankelijkheidsprijs

zaterdag 11 december 2010

SINT-NIKLAAS – De prijs voor de meest toegankelijke zaak in Sint-Niklaas gaat naar twee horecazaken. Voor brasserie Renardeau (Serwir) kwam gedelegeerd bestuurder Serge Vermeersch de prijs in ontvangst nemen. De drempelloze ingang viel bij de jury in de smaak. In de Stationsstraat viel crèmerie Foubert in de prijzen. De zaak is nog maar een half jaar open. Rolstoelgebruikers kunnen hier probleemloos binnen. ‘Tijdens de verbouwingswerken hebben we al muren opnieuw moeten afbreken, zo snel verandert de wetgeving op de toegankelijkheid’, vertellen Carlos en Jan Foubert. ‘We hebben schuifdeuren voorzien, aangepaste toiletten en klantvriendelijk personeel. Mensen met een rolstoel kunnen probleemloos van de crèmerie via een doorgang naar de belendende familiezaak ’t Centerken. Zelfs ons terras is drempelloos en dat was een heuse uitdaging. We hebben aan de vlotte toegankelijkheid hard gewerkt en dat loont op termijn.’

Carlos en Jan Foubert hebben veel geïnvesteerd om hun zaak toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers.cdb

Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=PK33IAUO

 

 

 

SEASON ’19 : WE’VE GOT WORK

Assistent-patissier, Shopmanager Antwerpen, Kelner(s), Ijskarchauffeurs.. ! Full-time, Flexi, Student, ..

Klik hier voor de vacatures!